IMG_2559

Verkoop locatie

Christina’s Kombucha is te koop via Texelse Kost.

Lokaal, Duurzaam, Goed voor iedereen!

Texelse Kost is een Coöperatie waarin consumenten en producenten zich hebben verenigd. De drie grote kernwaarden zijn: Lokaal, Duurzaam en Goed voor iedereen. Lokaal geproduceerd voedsel is op allerlei manieren goed voor ons.

Lokaal is Duurzaam

Omdat er minder kilometers gemaakt worden “van het land naar de klant” helpen we mee het gebruik van fossiele brandstoffen te reduceren.

Omdat de meeste van de producenten die aangesloten zijn bij Texelse Kost op biologische of zeer bewuste wijze (zonder het gebruik van chemische meststoffen en bestrijdingsmiddelen of met gebruikmaking van zo min mogelijk medicijnen voor de dieren) telen is de productie van het voedsel goed voor het lokale Texelse Milieu.

Verder draagt lokaal voedsel bij aan het in stand houden van de lokale voedsel- en voedingsstoffen keten. We eten van de grond waar we op leven en wat over is komt weer in diezelfde grond terecht.

Ook ondersteunt Texelse Kost de lokale economie. Geldstromen blijven langer in de Texelse economie rondgaan, het gaat niet meteen van het eiland af en dat maakt de economie sterker.

Delen...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn