Kombucha

Christina’s Kombucha is een heerlijke gezonde frisdrank beschikbaar in verschillende smaken.

Kombucha is een drank die ontstaat door het fermenteren van biologische groene- en zwarte thee en Yerba Mate in gefilterd water. Tijdens het fermentatieproces van ongeveer 14 dagen (tot een Ph van 3) wordt de thee (voeding) en de suiker (energie) omgezet in waardevolle zuren en vitamines. Voor de fermentatie wordt gebruik gemaakt van een cultuur van in symbiose levende bacteriën en gisten.

Deze cultuur noemen we een SCOBY. Na deze eerste fase heeft de kombucha een redelijk neutrale smaak en weinig koolzuur.

Dan volgt de tweede fermentatie. In deze fase wordt er fruit toegevoegd en de restsuikers worden omgezet in koolzuur. Dat doen we met alleen de gisten, de Scoby doet hierbij niet mee. Hierna mag de kombucha de koelkast in om uit te klaren en op smaak te komen.

Christina’s Kombucha is een volkomen natuurlijk, levend en rauw product dat niet is gepasteuriseerd en geen conserveringsmiddelen bevat. De lage ph van Christina’s Kombucha beschermt de drank tegen slechte bacteriën.

Omdat Christina’s Kombucha rauw is gaat het fermentatieproces in de fles door en wordt op natuurlijke wijze koolzuur gevormd die het sprankelende effect aan de Kombucha geeft.  Om de zelfde reden kan het voorkomen dat u restanten van het fermentatieproces in het flesje aantreft.

Delen...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn