DSC_0824

De 5 gezondheid voordelen van Kombucha

5 Gezondheidsvoordelen op een rij

 1. Kombucha verbetert de spijsvertering De goede bacteriën en gisten in kombucha thee weren de bad guys af. Het schijnt vooral goed tegen Candida te werken. In mijn artikel ‘Het belang van een gezonde darmflora‘ lees je daar meer over. De enzymen in de thee helpen voedsel af te breken en verbeteren op die manier de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen.
 2. Kombucha versterkt je immuunsysteem
  Het immuunsysteem wordt versterkt door alle micro-organismen uit de kombucha thee. Zoals ook genoemd in ‘Het belang van een gezonde darmflora‘, wordt ons immuunsysteem voor 70% bepaald door de darmflora. Daarnaast bevat kombucha veel antioxidanten.
 3. Kombucha helpt je lichaam te ontgiften
  De enzymen en organische zuren, vooral gluconzuur, in de kombucha thee helpen je lichaam bij het detoxificatieproces, vooral de lever heeft er veel baat bij.
 4. Kombucha zou helpen bij gewrichtsproblemen als artritis
  Er wordt beweerd dat kombucha veel glucosamine bevat en dat het daarom goed zou zijn voor de gewrichten. Echter volgens deze site bevat kombucha helemaal geen glucosamine… Toch schijnt het wel gunstig te zijn voor de gewrichten, maar het is niet zeker waardoor dat wordt veroorzaakt.
 5. Kombucha is goed voor de huid 
  Kombucha heeft zowel van binnenuit als van buitenaf een gunstige invloed op de huid. Als je het op de huid aanbrengt zal het werken als een samentrekkende tonic tegen een vette huid. Je kunt het ook goed gebruiken om huidschimmels mee te bestrijden.
Delen...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

1 comment on “De 5 gezondheid voordelen van KombuchaAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *